Components

COMPONENTS

JOSÉ CARLOS ARJONA

 

GUITARRA

 

Va començar les seves aventures musicals als quinze anys formant un grup de música. Després de dos anys d'estel fugaç del rock, va guardar la guitarra elèctrica i es va endinsar al món de la guitarra clàssica.

L'inquietud artística el va portar a explorar en els primers concerts el poder espectacular de la guitarra i la necessitat de connectar amb el públic ampliant el concepte de concert "clàssic".

Aquestes experiències, juntament amb alguns voluntariats, destacant els de Huamachuco (llogaret andí de Perú) i al col·legi Andalusia (zona marginal de Sevilla) on, a més de fer classes a nens, li van servir per comprovar la capacitat que té la música per connectar cultures a través de les emocions.

 

A nivell acadèmic va continuar la seva formació a Sevilla, estudiant el grau superior sota el tutelatge del gran guitarrista i mestre Francisco Sánchez Cantó, al mateix temps que satisfeia les seves inquietuds docents estudiant magisteri musical i treballant a escoles de música.

 

Buscant enriquir-se amb noves experiències, va cursar els estudis de Màster a Barcelona (ESMUC) amb el reconegut guitarrista i pedagog Álex Garrobé. Simultàniament va ampliar la seva formació artística estudiant teatre en l'acadèmia "El Timbal" on segueix perfeccionant-se com a músic i actor.

L'afany creador el va empènyer a desenvolupar la faceta de compositor i productor fins a constituir l'agrupació "Solaz Musical", on se serveix de gran quantitat de repertori clàssic com a base artística, contextualitzant les obres a través del teatre, aconseguint així potenciar l'expressivitat de la música, que més enllà de ser sonada per instruments, és explicada i viscuda per personatges reals que aconsegueixen traduir el llenguatge de la música clàssica en emocions.

Des dels seus primers concerts de rock (sent adolescent), passant per voluntariats, viatges, formació clàssica, Teatre, el conjunt "Solaz"... sempre ha existit un fil conductor, la seva vocació artística i l'objectiu essencial de commoure al públic amb una experiència artística viva.

 

Més informació al seu web:

RAÚL HEREDIA

 

CELLO

 

 

Va estudiar violoncel clàssic al Conservatori Superior de Música de Sevilla amb Claudio Baraviera alhora que acompanyava amb la guitarra flamenca a cantants flamencs guiat per Miguel Ángel Cortés.

 

Es va traslladar a Barcelona per a estudiar un màster en Interpretació de la Música Antiga amb Emmanuel Balssa a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), aprenent el llenguatge i l'ofici del baix continu.

 

Concertista incansable i pedagog vocacional, treballa a l'Escola Municipal de Mataró com a professor de violoncel, conduïnt l'orquestra i guiant els estudiants que cerquen el seu lloc en la música.

 

Va dissenyar i crear un violoncel especialitzat per a tocar flamenc. Actualment es troba desenvolupant un projecte musicalment innovador per a acostar el llenguatge del flamenc a instrumentistes de corda i l'art a tots els racons del món.

 

Més información al seu web:

 

 

 

 

 

CRISTINA MEMBRIVE

 

CONTRABAIX

 

 

Nascuda a Granollers, és Titulada Superior en Pedagogia del Contrabaix en l'àmbit de la música clàssica i contemporània amb el professor Christoph Rahn al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Posteriorment va rebre classes del professor Nabil Shehata a Múnic. També ha rebut classes dels professors Frithjof-Martin Grabner, Eugène Levinson, Wolfgang Güttler, Miroslaw Kasperek, Robert Franenberg, Trent Hellerstein i Ferran Sala, i de contrabaix jazz i baix elèctric del profesor David Mengual.

 

Ha estat alumna de piano del professor Jordi Masó a l'Escola Municipal de Música Josep Mª Ruera de Granollers, i també ha rebut classes de piano dels professors Miquel Villalba, i del professor Raimon Garriga al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

També ha rebut classes particulars de cant líric de les professores Núria Dardinyà i Olivia Biarnés.

 

En l'àmbit orquestral ha treballat en orquestres com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Philharmonie der Nationen o l'Akademisches Sinfonieorchester München a Alemanya, l'Orquesta Sinfónica de Castilla y León o la Banda Municipal de Barcelona entre moltíssimes altres.

Ha treballat sota la batuta de directors com Eiji Oue, Franz-Paul Decker, Yakov Kreizberg, Ari Rasilainen, Josep Pons, Paul Mann, Eivind Gullberg Jensen, Salvador Brotons, Emmanuel Krivine, Hermann Bäumer, Justus Frantz, Jacek Kaspszyk, Christian Lindberg, Charles Olivieri-Munroe, Vasily Petrenko, Rumon Gamba, Victor Pablo Pérez, Lutz Köhler i Antoni Ros Marbá entre molts més.

En l'àmbit de la música moderna ha tocat amb Antony and the Jonhsons, John Cale i Kiko Veneno a festivals com el Primavera Sound i el Sònar.

 

Impulsora del projecte "Nadales Solidàries" on cada any, un grup de músics professionals voluntaris es desplacen a hospitals, residències i geriàtrics per a fer arribar les nadales a les persones malaltes, o gent gran.

 

És Kinesiòloga, exerceix en consulta privada a Les Franqueses del Vallès i Barcelona des de fa set anys, i actualment cursa els estudis superiors de Medicina Tradicional Xinesa a l'Escola Superior de Medicina Tradicional Xinesa a Barcelona.

També ha cursat estudis universitaris en Enginyeria Informàtica (UPC) i Psicologia (UOC).

La diversitat i el creixement de totes les disciplines s'ha convertit en una via per a amalgamar tots els coneixements amb un factor comú: el servei als altres a través de l'emoció i l'esperit i del coneixement científic racional.

 

Més informació al seu web personal:

 

 

© CORDES DEL SUD. 2017 · Disseny web i Fotografia: Cristina Membrive